субота, 10 грудня 2022 р.

16 днів проти насильства


 Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

На сьогоднішній день  багато українських дітей стали свідками або жертвами насильства. Саме тому важливо починати бесіди з протидії насильству вже з дітьми дошкільного віку  та давати елементарні знання, які допоможуть захистити себе. 

Практичний психолог Мазур Т.Є. організувала з дітьми середнього дошкільного віку гру «Кожна дитина має право», малюки з цікавістю розглянули малюнки, відповіли на запитання. А з дітьми групи старшого дошкільного віку  провела бесіду «Долоньки – не для биття!» та разом створили колаж. Дошкільнятам дуже сподобалось обводити та розмальовувати свої долоньки. Діти згадували та називали різні варіанти – а для чого ж людині долоньки? Відповіді дітей були щирими та наповнені добротою, наприклад: обіймати маму, триматися за руки з друзями, дарувати подарунки, малювати фарбами, грати з іграшками, складати лего, готувати їжу, тримати банан чи яблуко, складати речі, гладити кошеня та інше.  Діти усвідомили, що краще долоньками чинити добро, а не робити боляче.




Немає коментарів:

Дописати коментар