понеділок, 22 листопада 2021 р.

Педагогічна рада

 


19 листопада відбулося чергове засідання педагогічної ради з теми «Розвиток професійної компетентності педагогів із питань інклюзивної освіти дітей з особливими освітніми потребами».

На ньому йшлося про інклюзивне освітнє середовище в закладі дошкільної освіти.

Кириленко Тетяна, директор закладу - оголосила порядок денний поточного засідання, проінформувала присутніх щодо виконання ухвал попередньої педагогічної ради.

Терещенко Ірина, вихователь-методист садочку, концептуально розповіла про компоненти освітнього середовища, з якими міфами та реаліями стикаються учасники освітнього процесу, кому необхідна інклюзивна освіта, розповіла про деякі розлади, що пов’язані з порушеннями нейрозвитку дітей, переглянули низку  інформаційних відео матеріалів, що доповнювали тему засідання  тощо.

До закладу на  педагогічну  гостинну завітали Хмелинська Анастасія, т.в.о.директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»  Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, Лазаренко О.І., вчитель-логопед цього ж закладу. Була присутня Заікіна В. М., спеціаліст І категорії відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти  управління освіти та науки Славутицької міської ради, член атестаційної комісії ІІ рівня.

         Хмелинська Анастасія розкрила питання щодо висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини; про зміни, що внесені  до нормативних документів: Постанови Кабінету Міністрів України щодо організації навчання осіб із особливими освітніми потребами тощо.  Лазаренко Олена дала відповіді на низку запитань, що турбували колег закладу щодо освітньої роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби тощо.

Дякуємо всім за спільну взаємодію і цікаві виступи колег.  




Немає коментарів:

Дописати коментар